2010/06/26

Hagedrømmer

Siste helg kom min søster og så tok vi oss en tur mot noen hageeiere som tok del i dagen "Åpen hageport". Det var morsomt å ta en titt i hagene til folk man er egentlig ikke kjent med.
Denne hagen på bildet øverst likte jeg mest. Damen som er ansvarlig for disse herlighetene er hagearkitekt og driver et hageplanekontor. Må innrømme jeg var begeistret av de klare formene og linjene hun viser i hagen sin.
Her var det også mange finde detaljer, bl.a. fargerike og gullbelagte mosaikker hun lager selv. De kan kjøpes i hennes hagebutikk. Jeg likte også blikkeskilt "Er på hage". Min søster kjøpte mange mosaikkstener.
Alt i alt har vi sett 7 helt forskjellige hager, ufff. Herlig, men anstrengende.
Her er det en fransk-romantisk variant. Legg merke til denne plantete takrennen p.h.. Denne idéen likte jeg veldig godt.
Peoner og roser fra hagen til kjære svigermoren min. Hun er nesten 83 år gammel, men blomster og hagen sin på ca. 2,5 dekar står helt oppe i livet sitt.
Jeg bare elsker klematiser og larkspur. Blomstrene i denne sinkpotten hadde jeg med meg da jeg besøkte svigermoren min den siste gang.
Her er det hagen til søstren min. Hun er også med i disse mer romantiske hagevariantene. 
Her vises "hagen" til fru PillePalle. Bare noen blomsterpotter på balkongen i første etasjen av en leiegård midt i byens sentrum. Men, sånt er det. Her sitter jeg og pleier å drømme mine hagedrømmer.....I morges var jeg i allefall lykkelig over den første blomkarsing blomstringen som jeg har sått for noen uker siden.
Ha en like strålende helg som vi har :)) Klemmer fra
Bilder vom "Tag der offenene Gartentür" letztes Wochenende. Toll zu sehen, was sich hinter fremden Gartenzäunen verbirgt (Bild 1 - 3). Rosen und Pfingstrosen, Klematis und Rittersporn im 2500 m2 großen Garten meiner Schwiegermutter (Bild 4 - 5). Sie ist fast 83, aber der Garten steht ganz oben auf ihrer Liste. Darunter Bilder vom Garten meiner Schwester. ICh selber muss mich (noch) mit ein paar Balkonkästen zufrieden geben. Heute habe ich mich sehr über die ersten Blüten der Kapuzinerkresse gefreut, die ich vor einigen Wochen gesät habe.

3 kommentarer:

 1. Hei, takk så snill du er kjære deg! Det må jeg si altså her var det mange lekre hager, jeg likte også godt det der med takrenna!!! Din balkong hage og jo fin den da :) Du sparer mye tid på at den ikke er så stor ;)
  Ha en fin helg kjære deg :D

  SvarSlett
 2. Så koselige hager! Og så skjønt kjøkken du har (under). Elsker slike frokost-skåler du har:-) Ha en fortsatt herlig helg, kjære du. Alltid koselig når du har lagt igjen en liten hilsen hos meg. Setter veldig pris på ordene dine! Klem fra Kastanjedamen

  SvarSlett
 3. Det er som kunst og gå in i en hage som er så flott. Koseligt med hagevandring, og flott for oss lesere med så flotte bilder som du har tatt.

  SvarSlett