2009/05/06

Mirakelsukker

Pillepallemannen har kokt i går kveld. Det har blitt fersk asparges med poteter og det smakte deilig! Vi hadde kjøpt 1 kilo asparges, det var jo litt for mye for to personer (guttene spiser det ikke - selvsagt...). Så hadde fru Pillepalle idéen å invitere en gamle venn. Han kom og hadde med seg en underlig gave for meg: gule kristaller i en flaske. Hva kunne det bli? Badesalt kanskje? Prøv!, sa vennen.... Med tungen?, spurte jeg. Ja! Oki, så prøvte jeg. Med tungen. Hm, det smakte egentlig ikke så dårlig. Jeg visste at jeg kjenner smaken, men jeg visste ikke hvilken smak det var. Men da så jeg den rød tråd - det var faktisk safransukker. Hjemmelagt av vennen vår. Han ville ikke forråde hvordan han har laget storkristaller, men likevel, det var da en fin gave! Vi hadde masse moro og nå er det planlagt å produsere mirakelsukker med forskjellige smaker, bla. kardemomme, hihi. Pillepalles sukkermanufaktur....  :))

4 kommentarer:

 1. Oi, aldri hørt om! Spises det som snop, eller skal du bruke det i matlaging?? J.

  SvarSlett
 2. Kjære Pillepalle
  Morsom oppmerksomhet å ha med! Safran er jo et sofistikert krydder.
  Jeg likte så godt ditt "hekle rundt og rundt-prosjekt". Nydelige farver!
  Jeg holder også på med et slikt prosjekt. Tar en omgang rundt i ny og ne. Når kvadratet begynner å bli skikkelig stort, tar det sin tid å komme rundt. Synes det er artig som en variasjon til bestemorruter.
  Så spennende med stort loppemarked, som jeg fant da jeg scrollet nedover. Har ikke blogget så mye siste uka, har vært så fristende å være i hagen. Nå blomstrer de første sart rosa rhodedendrone. Dessuten syr jeg opp masse hjerter beregnet for mulig salg.
  Ha en god natt,Pillepalle!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 3. Hej Pillepalle.

  Uh det ser fristende ud. Jeg gad da også godt vide hvordan det er fremstillet.. :-)

  Hilsen
  Henriette

  SvarSlett
 4. Finfina burkar..tapetserat dem? i har litt dåligt med så vackert papper här uppe och så dyrt att beställa...snyft

  Kram lycke

  SvarSlett