2010/01/26

Mine vikingergale barn

(Gamle bilder, tatt for ca. 7 år siden)
Vet ikke hvorfor, men guttene mine digger vikingene. Eldstemann begynte med å tegne vikingene akkurat da han klarte det å holde en blyant. Synes, vi har minst 300 sånne tegninger. Ingen spøk! Det vat vanvittig gøy da tanten til guttene kom med et geiteskinn for eldstemann!Hun har sydd et antrekk av skinnet. Da var han klart for kle seg ut som viking. På loppis måtte vi kjøpe en hjelm. Han tok på seg ullstrømpene til mammaen sin og ble sminket. Hans kampnavn var Dag Normanson, vill og farlig! Yngstemann ville selvfølgelig også ha en hjelm. Heldigvis fant vi en annen.... Synes, han var litt mer søte enn vill og farlig :)
Men vikingene gikk i glemmeboka for i noen år til filmen "Wickie" kom ut i fjor. Da har det brytet løs fra nytt med vikingene og vi måtte kjøpe mange, mange "overraskelse egg" pga. vikingfigurene inne. Tada, få jeg lov å presentere (fra venstre) Faxe, Halvard og Wickie? De står på skoskapet vårt ute i gangen. Obelix er også med, men det er en andre historie...
Mein Jungs waren schon immer verrückt nach Wikingern. Der Große konnte kaum den Stift halten, da hat er schon begonnen, Wikinger und ihre Schiffe zu zeichnen. Als er dann ein handgenähtes Ziegenfell von seiner Tante bekam, war es ganz aus, er wurde selbst zum Wikinger mit dem Kampfnamen Dag Normanson. Sein Bruder bekam auch einen Helm, sah aber nicht ganz so wild und gefährlich aus, sondern süß wohl eher. Nach einigen Jahren Pause bekam der Wikingerhype wieder Auftrieb durch den Bulli-Film "Wickie" und wir kauften wegen der Figuren ein Überraschungsei nach dem anderen. Dann war da noch Obelix, aber das ist eine andere Geschichte....

9 kommentarer:

 1. Hei Pillepalle :))Vikingene er barske og det er ikke det minste rart at guttene dine er opptatt av disse..Man har jo hørt så mange historier om dette folkeferdet. Barnetegningene har jeg også tatt vare på. Ikke alle men VELDIG mange ;)
  Blir helt rørt når jeg av og til setter meg for å bla i gamle bunker av disse kunstverkene fra datteren var liten.Veldig gøy å se på utviklingen.
  Så utrolig fine lommetøfler du har laget!
  Synes de ser så koselige ut med den remmen over vristen! Og dessuten morsomt at det kalles lommetøfler! Ser at du også har heklet en masse i det siste og fargebruken din er så nydelig! De trekkene til benken var superfine!
  I dag er det 14 minusgrader hos oss så jeg måtte akkurat slenge noen kubber på peisen men vi koser oss i sofakroken med god bok og heklerier og lider slett ingen nød..
  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld! Stor klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 2. Yeah, the vikings...sieht schwer gefährlich aus, der Dag Normanson!!!
  =)

  SvarSlett
 3. Hej Pillepalle!
  Vikingerne er da også seje! (Din viking på billedet allermest).Kan godt forstå det har optaget dine drenge, og så er der så mange gode historier om vikinger at dykke ned i.I efterårsferien var vi på vikingemarked. Drengene lavede amuletter, så til da jægerne flåede bambi, og smagte vildtet bagefter. Siden da har vikinger også været i høj kurs herhjemme.
  Rigtig god aften!
  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlett
 4. koestlich !!!!

  Meiner ist auch einmal als Wikinger zum Fasching gegangen, war eines der schoensten Kostuem, vor allem , weil er ein sehr kleiner Junge ist ...;o))

  Liebe Gruesse
  Neike

  SvarSlett
 5. Liebe Pillepalle, was für tolle Fotos! Das hast Du aber richtig viele starke Männer zu Hause!!

  Vielen Dank auch für Deinen Award. Ich habe meine Hausaufgaben gemacht und Du kannst die sieben Dinge in meinem Blog nachlesen.

  Viele liebe Grüße sendet Dir Sally

  SvarSlett
 6. Hei på deg ! Det ligg ein award til deg hjå oss :)

  SvarSlett
 7. Kjære Pillepalle!
  Tenkte jeg det ikke at de flotte, stilige guttene dine jeg har sett så mange foto av også var vikinger!!
  Jeg stusset litt på bildet av yngstemann, for jeg har jo sett bilder tatt i senere tid, så skjønte jeg det var et gammelt bilde.
  Morsomt med kostymer og endre personlighet. Ungene mine var også ivrig med å kle seg ut før. De var ofte riddere, kaptein Sabeltann, politi, cowboyer osv. De hadde kle-seg-ut-kister som gjestene deres også gjerne stupte opp i.
  Så skulle de " skremme" mamma`n som kanskje var i første etasje og snek seg inn på henne. Uhu...!!!
  Håper du har fått litt søvn i natt, kjære deg, selv om store sterke Pillepallemann er bortreist. Jeg er også sånn. Sover såååå dårlig når E er bortreist, men det er ikke så ofte heldigvis.
  I dag skal jeg få sydd litt, og så skal minstemann ha med noen gutter fra klassen hjem, så jeg får vel varte opp med litt varme boller når de kommer hjem. Eldstemann skal bli med en god venn hjem.
  Ha en god og lystig dag, Kjære Pillepalle!
  Stor klem fra Kaspara

  SvarSlett
 8. ...klasse....meine Mädels sind auch große Wickie Fans.
  Lieben Gruß sendet Dir Anja

  SvarSlett
 9. Vilken härligt stor Asterix! Och söta barn

  SvarSlett