2009/02/12

Karnevalet nærmer seg

Jeg bor midt i regionen som er vel kjent for store karnevalistiske aktiviteter. Karneval kalles også "femte årstiden".  Alt begynner neste torsdag. Kl 11.11 overtar kvinnene makten i rådhuset vårt og klipper slipsene til alle menn som ikke bringer seg tidsnok  i sikkerhet. Folk begynner å drikke. Og drikker og drikker. På fredag er det jobbfri til det meste. På lørdag og søndag finner sted mange prosesjoner som ligner et barnetog, men alle tar på seg fargerike og fantasifulle forkledninger. Folk roper "Alaaf", "Helau", "Mayjo" og flere andre underlige uttrykk. Nå nærmer seg høydepunktet. Mandag. "Rosens"mandag. Folk er i fullt unntakstilstand. Ekstatsisk. Uten hemninger. De kysser og susser alle. Kjente. Fremmende. De drikker og drikker videre. Ingen er på jobb, bortsett fra politiet, medisinisk personalet eller brannvesenet. 200.000 mennesker skråler ellevill. Alt er hulter til pulter. Karnevalstoget kommer med opp til 100 vogn. 10.000 kg drops og sukkertøy flyer gjennom luften. Barn hopper baketter og sammler flittig. Med siste vogn kommer prinsen og følget. Hver år kommer en ny prins. Dessverre er de aldri så nydelig som Haakon er. Aldri! Kl. 16.00 er spøket omme. Avfallmennene begynner med oppryddningsarbeider. Folket er fullt. Totalt. Ufff! Nei, fru Pillepalle er ikke karneval sin beste vennine. Men jeg er vel glad i karnevalsbakst, hihi. 

2 kommentarer:

 1. Høyres litt kaotisk ut... men sikkert gøy. Baksten såg god ut iallefall:)

  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 2. Hei Pillepalle
  Morsomt å høre om deres karnevalstradisjon! Hørtes kanskje litt slitsom ut! Jeg er ikke så karnevalsmenneske jeg heller.
  Men bakst er jo alltid koselig! I dag ble jeg ferdig med dette vikariatet, og hadde masse tid i kveld. Bakte grove rundstykker med revet gulrot, youghurt naturell og musli-blanding i.
  Det luktet hjembakst i hele huset. Deilig!
  jeg pleier å se på landskamper i fotball, men fikk ikke sett gårsdagens kamp. Tenk at vi slo dere! Utrolig! Enig i at dere vinner når det gjelder kjekkest trener, men tipper at Drillo har finest gummistøvler! (hans favoritt benklær)
  Ha en fin senkveld og en herlig morgendag!
  Stor klem fra kaspara

  SvarSlett